Vrijwilliger worden?

love

Vrijwilligers gezocht voor Ouders en CJG voor Elkaar!

Als vader, moeder of verzorger bent u ervaringsdeskundige als het gaat over het zien opgroeien en het opvoeden van uw kinderen. Wilt u die ervaring graag delen met andere ouders en vindt u het leuk om ouders bij elkaar te brengen? Meld u dan aan als vrijwilliger voor Ouders voor Elkaar!

Onze CJG vrijwilligers, ouders/verzorgers, wonen zelf in Delfzijl en omgeving. We ontmoeten ouders daar, waar ouders zijn. Dit kan zijn op straat, in de wijk, kinderopvang, school, speelplaatsen enz. Die ontmoetingen zijn precies hun kracht; ze kennen elkaar en weten wat er speelt. Door met elkaar te praten over de opvoeding steunen wij elkaar. 

Werken als vrijwilliger doet u soms al vanzelf. U kan goed luisteren, bent betrokken bij kinderen en ouders, hebt ervaring met opvoeden en bent gemakkelijk benaderbaar voor andere ouders. Het is vrijwilligerswerk waar u  zelf veel van leert. Bovendien word u getraind en gecoacht om uw eigen kracht te versterken en leer u over positief opvoeden. Daarnaast wordt scholing aangeboden naar behoefte.

 “Het is mooi om te zien dat ouders  steeds meer zelf gaan doen, zich verantwoordelijk voelen en anderen enthousiast maken voor activiteiten omdat ze deze zelf hebben bedacht.”

Deelname aan de groep is gratis. Wil je een keer (vrijblijvend) komen kijken? Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk voor en door ouders en wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Carmen Akollo coördinator Ouders voor Elkaar, bereikbaar via emailadres c.akollo@s-w-d.nl of telefonisch 0596- 650 787.  

Hulp nodig of vragen?