Veelgesteldevragen kinderen vanaf 4 jaar en jongeren(corona)

binnenspelen

Hoe kan ik contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin?

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je onder het kopje ‘contact’ op de website, rechtsboven in of  klik hier.
 

Mijn kind moet naar de schoolarts, kan dit doorgaan?

Nee, op dit moment gaan de afspraken voor kinderen op de basisschool en de middelbare school niet door. Je ontvangt automatisch een nieuwe afspraak. Indien het nodig is, nemen we telefonisch contact met je op. Op dat moment kunnen we eventueel besluiten alsnog af te spreken op het Centrum voor Jeugd en Gezin.


Wanneer mag ik naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen?

In principe mag je naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen op het moment dat jij en je kind geen klachten hebben (verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts). Als er iemand in het gezin koorts heeft, mag je niet komen.


Wanneer mag ik niet naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen?

Je moet de afspraak afzeggen als jij of je kind hoest, last heeft van verkoudheid, keelpijn of koorts. Ook als iemand in je gezin koorts heeft, wordt de afspraak uitgesteld.


Iemand in mijn gezin is verkouden/hoest/heeft koorts, mag ik dan nog naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen?

Als de persoon alleen verkouden is, hoest of keelpijn heeft zonder koorts, én het niet gaat om een bewezen corona-infectie, kun je naar het Centrum voor Jeugd en Gezin komen. Als de persoon koorts heeft, moet de afspraak worden uitgesteld.


Wie mag er meekomen naar de afspraak?

Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, willen we zo min mogelijk mensen op het Centrum voor Jeugd en Gezin ontvangen. Broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, enzovoorts zijn dus niet welkom. Bij voorkeur komt er maar 1 ouder mee.


Gaat de groepsvaccinatie voor BMR / Meningokokken / HPV door?

Nee, die zijn uitgesteld. Je wordt binnenkort opnieuw opgeroepen, of je wordt benaderd voor een (individuele) afspraak. Voor de vaccinatie tegen meningococcen krijg je vóór 1 juli 2020 weer een nieuwe uitnodiging.


Wat mag ik wel en niet doen op het Centrum voor Jeugd en Gezin?

We vragen je om op minimaal 1,5 meter afstand van andere ouders en kinderen te blijven. Daarnaast gelden ook op het Centrum voor Jeugd en Gezin de gangbare hygiënemaatregelen: handen wassen, geen handen schudden, niezen in een papieren zakdoek of je elleboog, enzovoorts. Wij passen de planning aan, waardoor het niet te druk wordt in de wachtkamer.


Wat doet het Centrum voor Jeugd en Gezin om kans op besmetting te voorkomen?

Wij hanteren sowieso alle hygiënemaatregelen. Daarnaast proberen we de spreekuren zo in te delen dat er weinig tot geen ouders en kinderen hoeven te wachten in de wachtkamer. Ook hebben we speelgoed verwijderd uit de wacht- en spreekkamers.


Hoe gevaarlijk is corona voor mijn kind?

Er wordt op dit moment nog veel onderzoek gedaan naar het coronavirus. Uit de gegevens tot nu toe blijkt dat kinderen een kleinere kans hebben op het oplopen van het virus, en ook dat hun klachten over het algemeen mild zijn. 


Moeten we thuis ook 1,5 meter afstand houden?

De regel ‘houd afstand’ is binnen een gezin natuurlijk niet te doen, zeker met kleine kinderen. Zorg er wel voor dat je buíten je gezin waar mogelijk 1,5 meter afstand houdt.


Mag mijn kind nog buiten spelen?

Spelen in de speeltuin, op het plein, strand of bos? Kinderen kunnen buiten spelen, maar vermijd grote groepen.

Hulp nodig of vragen?