Valkuilen voor jonge ouders

Dad

Het is misschien wel het meeste belangrijke moment uit jullie leven. Een baby krijgen is een geweldige, maar ook intensieve ervaring. Alles verandert, vaak ook dingen die je helemaal niet van te voren had bedacht. Dingen die niemand jullie heeft verteld. Emoties die erbij komen kijken (al dan niet onder invloed van de nog steeds aanwezige hormonen), jullie rollen als partners die veranderen en alle verantwoordelijkheden die je erbij krijgt.  Dit is van invloed op je relatie en het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn. Want naast het krijgen van kinderen, zijn er ook andere factoren die van invloed zijn. Bijvoorbeeld een verhuizing, verandering van baan of bijvoorbeeld reistijd, wat eerder geen probleem was.

In de tropenjaren ben je vooral als ouders bezig en is het belangrijk om goed samen te werken. Dit betekent blijven communiceren, aandacht te hebben voor elkaar en samen leuke dingen blijven ondernemen. Het betekent ook elkaar de tijd gunnen om iets voor jezelf te kunnen doen. Even opladen, even bijtanken.

Onderstaand filmpje is van oudersinc.nl en laat jonge ouders vertellen over welke valkuilen zij hebben meegemaakt. Herken je ze? En welke valkuilen zou jij daar nog aan toevoegen? Deel het met ons, maar ook met elkaar. Want hoe eerder je zaken bespreekbaar maakt, hoe eerder je erbij bent en er iets aan kan doen.

De cursus van Oudersinc wordt momenteel nog niet door onze gemeente aangeboden. Voor meer informatie kijk op: https://oudersinc.nl/ouderschapscursus/