Thema maanden 'Scheiding'

Scheiden

Thema maanden “Scheiding”

Elk kwartaal besteden wij extra aandacht aan een thema. In de maanden juli t/m september 2021 is dit het thema scheiden. In de komende drie maanden staan er een aantal interessante en informatieve activiteiten op de planning, zoals een Webinar, interviews, artikelen en een prijsvraag.

Waarom dit thema?

Jaarlijks krijgen ongeveer 55.000 kinderen te maken met een scheiding, waarvan ongeveer 3500 kinderen ernstig last hebben van de scheiding en ongeveer 16.000 kinderen echt lijden onder een vechtscheiding. In onze gemeente is steeds meer vraag naar ondersteuning rondom echtscheiding. Die ondersteuning bestaat uit informatie geven, praktische ondersteuning en hulp voor zowel ouders als kinderen in het hele proces.

Programma scheiden zonder schade

Op 1 september 2018 startte het programma Scheiden zonder schade met Andre Rouvoet als ambassadeur. Het programma heeft als doel de schade bij kinderen te beperken als hun ouders uit elkaar gaan. De aanpak richt zich op het voorkomen van escalaties, juridische procedures zoveel mogelijk beperken en meer steun voor ouders en kinderen. Ook het verstevigen van het ouderschap en het normaliseren van relatiestress is hier onderdeel van.

Voor meer informatie over het programma: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/ouderschap-en-scheiding

Dit programma is ook uitgerold in onze gemeente, maar de verdere invulling doen wij graag samen met jullie als inwoners. Want wat heb je nu als ouders nodig? En wat wil jij als kind (jongere) graag voor hulp als je ouders uit elkaar gaan? Om jullie en toekomstige ouders en kinderen zo goed mogelijk te helpen, mag je met ons meepraten en meedenken. Lijkt je dit wat, dan kun je contact opnemen met Carmen Akollo, 0655680838 of een e-mail sturen naar c.akollo@cadanzwelzijn.nl

Bij jou in de buurt