Samen Oplopen met Steunouder actief in gemeente Eemsdelta

Steunouder en Samen Oplopen

Heb jij een plekje over in je hart om een ander gezin te ondersteunen? (persbericht 20-01-2022)

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Daarom is Cadanz Welzijn gestart met Steunouder en Samen Oplopen in de gemeente Eemsdelta. Ze zijn daarvoor op zoek naar vrijwillige steunouders die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. En naar vrijwilligers die ouders een paar uur per week kunnen ondersteunen bij praktische vragen die deze ouders hebben.

Pier Prins, wethouder jeugd, is blij met het initiatief in de gemeente Eemsdelta. "Gezinnen in onze gemeente die elkaar helpen is prachtig om te zien. Er ontstaat en gevoel van verbondenheid en kracht. Een bijkomend voordeel is dat met deze ondersteuning vanuit de samenleving vaak zwaardere zorg wordt voorkomen."

Redenen waarom ouders een beroep doen op Steunouder of op een vrijwilliger van Samen Oplopen zijn heel divers, vertelt coördinator Judith Bos; "Gezinnen kunnen overbelast zijn om uiteenlopende redenen. We zien vaak mooie dingen ontstaan. Zo is er in deze regio een meisje met autisme/adhd. Het meisje komt nu eens per twee weken een dag bij een gezin op een boerderij. Bij het kennismakingsmakingsgesprek tussen vraag- en steunouder klikte het meteen tussen het kind om wie het ging en een van de kinderen uit het gezin. Ze gingen vissen en trokken de hele middag met elkaar op."

Vrijwilligers hoeven niet altijd van alles met de kinderen en gezinnen te ondernemen. Vaak helpt het bieden van een luistert oor, het spelen van een spelletje of samen dingen op een rijtje zetten al heel veel. Nieuwsgierig of Steunouder of Samen Oplopen iets voor jou is? Meer informatie is te vinden op www.steunouder.nl/eemsdelta of www.samen-oplopen.nl/Eemsdelta.

Einde persbericht