Opvoedingsondersteuning

fam

Welke hulp kan ik krijgen?

Voor jou als ouder(s) zijn er verschillende manieren waarop wij jou/jullie kunnen helpen, als je vragen hebt over de opvoeding van jouw kinderen:

Hulp vanuit de GGD

De GGD ken je waarschijnlijk wel van het consultatiebureau, de jeugdarts op school en de vaccinaties. Bij de GGD kan een jeugdverpleegkundige je helpen als je kinderen tussen de 0 en 18 jaar en je een vraag hebt die in een aantal gesprekken (3 – 5 gesprekken) opgelost zou kunnen worden. Denk dan aan vragen als: niet willen slapen/eten, je onzeker bent over jouw handelen richting je kind, identiteitsproblemen (bij pubers bv), vragen over (normaal) gedrag en boosheid.

Je kunt zelf contact opnemen met de jeugdverpleegkundige die werkzaam is in jouw wijk of dorp, maar wij kunnen je ook met hen in contact brengen.

Zie voor contactgegevens GGD Groningen www.ggdgroningen.nl.

 

Hulp vanuit het jeugdmaatschappelijk werk

Vanuit Cadanz Welzijn wordt opvoedingsondersteuning uitgevoerd door een tweetal jeugdmaatschappelijk werkers in Eemsdelta. Als je dingen in de opvoeding lastig vindt, maar er zijn ook nog andere problemen in jouw gezin (geldproblemen, problemen met werk, instanties e.d.), dan kan de jeugdmaatschappelijk werker jou hierbij helpen in gemiddeld 5 gesprekken.

Je kunt zelf contact opnemen met de jeugdmaatschappelijk werker die werkzaam is in jouw gemeente, maar wij kunnen je ook met hen in contact brengen.

Zie voor contactgegevens Cadanz Welzijn: https://cadanzwelzijn.nl/

 

Hulp vanuit het CJG – opvoedondersteuners

Mocht je een vraag hebben over de opvoeding van jouw kind(eren) die in ongeveer 10 gesprekken opgelost kan worden, dan kunnen speciale opvoedondersteuners van het CJG je helpen. Zij gaan alleen aan de slag met jou/jullie als ouders over jouw vraag. Mochten er wel andere problemen zijn, dan schakelen de opvoedondersteuners een collega in die jou/jullie zal helpen bij de andere problemen.

Je kunt zelf contact opnemen met het CJG via sociaalplein@eemsdelta.nl of telefonisch via 0596-639010. 

Hulp vanuit het CJG – training met ander ouders

Voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er ook een mogelijkheid om mee te doen aan een training samen met andere ouders. Het is vaak heel fijn om te horen dat je niet de enige ouder bent die wel eens met zijn handen in het haar zit, of hoort hoe andere ouders dit oplossen en daarbij ook tips en adviezen krijgt van een professionele opvoedondersteuner. De oudertraining heet bij ons 'Druk & Dwars' en wordt begeleid door een aantal opvoedondersteuners van ons.

Je kunt zelf contact opnemen met het CJG via sociaalplein@eemsdelta.nl of telefonisch via 0596-639010. 

 

Alle hierboven genoemde manieren om je te helpen bij de opvoeding zijn gratis. Meer weten? Je kunt voor meer informatie over bovenstaande vormen van kortdurende opvoedingsondersteuning altijd bellen met het CJG. Voor een andere vraag aan het CJG kun je het CJG in jouw gemeente benaderen via bovenstaande contactgegevens en vragen naar de dienstdoende jeugdconsulent

Hulp nodig of vragen?