December 2021; we maken er wat van!

December 2021; we maken er wat van!

Na opnieuw een veelbewogen jaar mogen we ons deze maand weer verheugen op een gezellige feestmaand met de kinderen. Schoentjes zetten, liedjes zingen, de kerstboom versieren en oliebollen eten. Maar helemaal zorgeloos is december ook dit jaar weer niet. Toch moeten we samen proberen de zorgen van de volwassenen even opzij te zetten zodat de kinderen zo zorgeloos mogelijk kunnen genieten van de feestelijke decembermaand. 
 

Het is niet makkelijk

Voor veel mensen was de laatste persconferentie een behoorlijke klap in het gezicht. 88% van de bevolking is gevaccineerd en toch moeten we door de oplopende besmettingscijfers ons opnieuw opmaken voor een decembermaand zonder kerstmarkt, grote familiediners of knallende oud&nieuw-feesten. Het is voor niemand makkelijk.
 

Maar laten we ons best doen

Ook voor kinderen is het verwarrend dat er steeds weer allerlei dingen niet doorgaan waar ze zich op verheugd hadden. En de zorgen van de volwassen begrijpen ze niet altijd maar ze voelen het wel. Het is daarom belangrijk om juist voor hen je best te doen om positief te blijven en er het beste van te maken. 
 

Dit kan er wél!

Dat lukt het beste door niet te lang stil te staan bij wat er niét kan en te focussen op wat er wél kan. Wat kan er sowieso wel:

  • het Sinterklaasjournaal kijken, Sinterklaasliedjes zingen en schoen zetten
  • pakjesavond met het gezin vieren
  • zelf pepernoten bakken
  • de kerstboom samen versieren
  • kerstknutsels maken voor de boom of de dinertafel
  • met het gezin samen genieten van een kerstdiner
  • familiefilms kijken

En héél misschien ook nog wel sleeën, sneeuwpoppen maken en sneeuwballengevecht houden. Maar dat moeten we nog even afwachten.
 

Hoopvol uitkijken naar 2022

Hoe dan ook is het mogelijk er een onbezorgd fijne feestmaand van te maken. Probeer de nare berichten en negativiteit even aan de kant te zetten. Hou je daarbij wel aan de verplichte maatregelen en adviezen. We kijken vol hoop en goede moed uit naar het nieuwe jaar.