Cursusaanbod

De kracht van complimenten

Voor de onderstaande activiteiten kun je je zelf, of je kind opgeven door dit formulier Aanmeld-/opgaveformulier in te vullen en te mailen naar sociaalplein@eemsdelta.nl. Je kunt ook met ons bellen, dan helpen wij je met de aanmelding. In de 'Agenda' op de homepage zie je ook verschillende activiteiten welke worden georganiseerd en al ingepland zijn.

Ouderbegeleiding Druk en Dwars

Start doorlopend het jaar.

In elk gezin zijn er situaties waarin kinderen zich onrustig, dwars, druk en pittig kunnen gedragen. Is er bij jou thuis vaak sprake van deze situaties en zou je hier graag handvatten voor ontvangen? Dan is de ouderbegeleiding van Druk & Dwars misschien iets voor jou. Lees meer.

_______________________________________

Opvoedingsondersteuning (kortdurend)

Als je problemen ervaart in de opvoeding van jouw kind(eren) en je wilt daar graag hulp bij, zodat jouw gezin zo snel mogelijk weer in balans is, dan kun je contact opnemen met ons. Een van onze medewerkers zal bekijken wat er nodig is om die balans weer terug te krijgen. Zijn de moeilijkheden met een aantal gesprekken weer op te lossen, dan zal onze medewerker je daarover informeren. In maximaal 10 gesprekken zal onze medewerker je helpen de moeilijkheden weer het hoofd te kunnen bieden. Bel of mail ons gerust als je hier meer over wilt weten.

_______________________________________

KIES-training (Kinderen In EchtScheiding)

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (KIES: Kinderen In EchtScheiding). Scheiden is voor niemand leuk. Maar als het niet anders kan, dan moeten ouders én kinderen in ieder geval de steun krijgen die nodig is om op een goede manier uit elkaar te gaan. Lees hier meer.. 

_______________________________________

Sociale weerbaarheidstraining

Een training van 10 weken voor alle kinderen van 7 tot 12 jaar, woonachtig in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum die beter voor zichzelf willen opkomen. Elk voorjaar en najaar starten we een training. Aan deze training zijn geen kosten verbonden. Voor vragen over de training kun je rechtstreeks terecht bij Cadanz Welzijn, vakgroep Jeugd en Gezin. Het telefoonnummer van Cadanz is: 0596-745024 en het e-mailadres: jeugdengezin@cadanzwelzijn.nl.

_______________________________________

HELP, mijn kind gebruikt - VNN

Cursus voor ouders en opvoeders.

Heeft u een of meerdere kinderen waarbij problemen ontstaan door alcohol, drugs, gokken of gamen? Maakt u zich hier zorgen over? Wilt u deze onderwerpen in het gezin bespreken? Wilt u weten wat voor regels en grenzen u kunt stellen? Geef u op of kijk voor meer informatie op vnn.nl/oudercursus of bel met Voorlichting & Preventie 088-2343434. Deelname is gratis.

_______________________________________

Doe-praatgroep voor kinderen 8 jaar - 12 jaar - VNN 

...'Koen: Het is bij mij thuis anders dan bij mijn vriendjes'
...Heeft je vader of moeder een drank-, drugs- of psychisch probleem?
...En wil je hierover praten met andere kinderen?

Meld je dan aan voor de doe-praatgroep via vnn.nl/doepraatgroep

_______________________________________

Pubergroep (tussen 12 en 15 jaar) - VNN

'Tim: In de groep leerde ik hoe ik om kan gaan met ruzie en spanningen bij ons thuis'

  • Heeft je vader of moeder een drank-, drugs- of psychisch probleem?
  • En wil je hierover praten met andere jongeren?

Meld je dan aan voor de pubergroep via deze link: Pubergroep VNN

_______________________________________

Project jongeren: 2BE! kan je helpen! - Sport4connect

2Be is een project voor jongeren tussen de 16 en 27 die even vastlopen. Dat kan op school, werk of thuis zijn. In 10 weken gaan ze aan de slag met het vergroten van hun zelfvertrouwen, leren ze waar ze goed in zijn en hoe ze goede keuzes kunnen maken. Lees meer.

_______________________________________

Programma 'Nu Niet Zwanger'  

Het programma Nu Niet Zwanger ondersteunt kwetsbare (potentiële) ouders de regie te nemen over hun kinderwens. Door het gesprek aan te gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Lees meer.

Hulp nodig of vragen?