CJG en het coronavirus

handenwassen-covid

Alleen samen krijgen we het coronavirus (COVID-19) onder controle. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen onze dienstverlening daar op aan. 

Hulp nodig

Naarmate de crisis voortduurt en kinderen langer thuiszitten kunnen we ons voorstellen dat er onder bepaalde omstandigheden thuis spanningen ontstaan. Dat kan leiden tot erg vervelende  situaties. De gemeente helpt bij het zoeken naar naar oplossingen die bij jouw situatie passen.

In sommige gevallen kan opvang, onderwijs of begeleiding buitenshuis nodig zijn. Neem in dat geval contact op met de mentor of intern begeleider van de school van jouw kinderen of rechtstreeks met het team jeugd van de gemeente.

Luistert oor nodig?

Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD) is bereikbaar. Bezoek hier de website van SWD: https://www.s-w-d.nl/hulp-bij-corona-problemen

Heb je behoefte aan een praatje met één van onze medewerkers? Wil je in gesprek met een maatschappelijk werker? Zoek je hulp bij financiële problemen? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Of zoek je als jongere, iemand die jouw problemen aan wil horen? Kijk via het menu op de juiste pagina en vind de beste contactpersoon passend bij jouw of uw hulpvraag.

Hieronder een paar voorbeelden:
 

  • Blabla met Nena

Vind je het lastig als ouder om eigen werk te combineren met het helpen van de kinderen bij hun huiswerk? Laat de kinderen (video) bellen met SWD’s kinderwerker Nena Akkerman met het initiatief: BlaBla met Nena.

  • Whazzup met Maja

Nu het Jongerencentrum tijdelijk niet geopend is en kinderen en jongeren met vragen kunnen zitten of gewoon even contact willen hebben, wil Maja op deze wijze de jongeren uit Delfzijl en Loppersum te woord staan. Maja is bereikbaar via Facebook of via Whatsapp op het telefoonnummer 06-109 54 787.
 

Meer informatie

Kijk ook voor de actuele informatie op de website van het RIVM en de GGD (kind en opvoeding/ consultatiebureau). Of bekijk deze link voor: handige websites en ontspanning.

Wij zijn telefonisch, per mail en op Facebook bereikbaar, zie voor contactgegevens het kopje 'contact' op de website, rechtsboven in of klik hier.

Hulp nodig of vragen?